MLADI I USPEŠNI – PROGRESSIVE BAND


Članovi Progressive benda ruše sve predrasude o muzičarima!

Nije danas lako biti muzičar, pa pritom još i uspešan. Osim što se članovi Progressive benda profesionalno bave muzikom, oni su specifični po tome što se pored toga bave i drugim stvarima i sve postižu! 


Da bismo vas zaintrigirali da  što bolje upoznate članove  Progressive benda, ukratko ćemo vam predstaviti članove  i njihove profesije pored  profesionalnog bavljenja muzikom.

Članovi

Marina Valo
pevačica, po struci profesor srpskog jezika i književnosti. Iz ljubavi prema pevanju na španskom, završila je kurs španskog jezika kako bi dodatno usavršila pevanje na ovom jeziku, a pored njega, neretko, mogu se čuti njene izvedbe na mnogim drugim jezicima kao što su portugalski, francuski, italijanski, grčki, pa čak i arapski.

Prepoznatljiva je po korpici sa “voćem koje svira” (šejkeri, marakasi, kastanjete…). Iza sebe ima autorsku numeru, “My Stranger”.

Milica Čikarić
Pevačica, drugoplasirana na takmičenju “Zvezde Granda” 2018/19.godine i finalista na takmičenju “Neki novi klinci” sa svega 14 godina. Pored pevanja, dugi niz godina trenirala je karate, gde je briljirala osvojivši pregršt nagrada i kaže da je to njena najveća ljubav u životu.

Osim što je jako talentovana za muziku i sport, Milica je i odličan učenik gimnazije i s obzirom da se čitavog života bavila sportom, planira da upiše osnovne akademske studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Danilo Jokić
Pevač i perkusionista u bendu, inače multiinstrumentalista, tekstopisac i kompozitor.

Prepoznatljiv po specifičnoj boji glasa, lako se snalazi u svim muzičkim žanrovima. Osim toga, jako je duhovit, čime dodatno osvaja publiku.

Njegove perkusije, uz Aleksandrovu klavijaturu, nadomešćuju u potpunosti “nedostatak” bubnja. Iza sebe ima autorsku numeru “Klub prokletih žena”.

Bojan Tomić
Gitarista i prateći vokal u bendu, po struci profesor razredne nastave.

Osim što je virtuoz, kako na električnoj tako i na akustičnoj gitari, vrlo je vešt u slaganju glasova za prateće vokale. Koristeći vokoder unosi interesantne zvučne elemente kroz svirku.

Ponekad zapeva kvalitetan rok, zasvira usnu harmoniku i iznenadi publiku svojim performansom.

Aleksandar Milenković

Klavijaturista, po struci je lekar, specijalista radiologije. Bend u sastavu nema bubnjara, ali je upravo Aleksandar zaslužan da zvuči kao da ga ima.

Pedantan u svom radu, svakoj pesmi posveti puno pažnje i energije, neverovatan perfekcionista u pravljenu aranžmana pesama iz repertoara, a koje su pohvalili vrsni muzičari domaće muzičke scene


Pročitajte ceo tekst na media-ps.rs

30/05/2020

Top